Μήνυμα Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Γραφείο Τύπου

Πάρος, 25 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποτελεί μία ημέρα τιμής, μνήμης και υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Μία ημερομηνία σταθμός, όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι η μέρα που ξεκίνησε αυτό που αργότερα ονομάστηκε “Έπος του ´40”. Το Έπος που δημιούργησαν απλοί άνθρωποι με ιδανικά, αγάπη για την πατρίδα και πίστη στο Θεό, γράφοντας ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το ηχηρό και αποφασιστικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στον ισχυρό επίδοξο κατακτητή, αποτελεί για το Έθνος μας και τις νεότερες γενιές πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη.

Ο ελληνικός λαός ήταν από τους λίγους στην Ευρώπη που αντιστάθηκε µε σθένος και αποφασιστικότητα απέναντι στους ναζί φασίστες και στις κυριαρχικές τους βλέψεις, εμψυχώνοντας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, που έως τότε θεωρούνταν ανίκητες.

Το Έπος του ’40 μας διδάσκει πως μόνο με ενότητα και με ομοψυχία μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.

Σήμερα, 84 χρόνια μετά, τιμούμε τους ήρωες του Έπους του ’40 και τους χιλιάδες πεσόντες και αγωνιστές, που έδωσαν αίμα και ψυχή για να απολαμβάνουμε σήμερα εμείς την Ελευθερία μας. 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Ο Δήμαρχος Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς